Skip to content

Wie zijn wij?

Het bestuur van Herenboeren ’t Tullse veld bestaat uit 4 mensen. Hieronder stellen zij zich kort voor.

Marc de Vliegher

voorzitter

Ik werk niet meer en was architect en procesmanager. Dat laatste niet alleen in de bouw maar ook als regisseur van grote veranderingen in  organisaties. Ik ben een buitenmens, altijd al geïnteresseerd geweest in het landschap, planten en dieren. En als liefhebber van koken en lekker eten heeft de herkomst en productie van ons voedsel altijd al mijn  belangstelling gehad. Toen een aantal jaren geleden er een artikel in de krant stond over de mogelijke oprichting van een Herenboerderij in de omgeving van Utrecht heb ik me dan ook gelijk gemeld als kartrekker.
Een herenboerderij is voor mij een betrokken gemeenschap, die kleinschalig, maar wel economisch gedreven, op een natuurinclusieve wijze zijn eigen voedsel produceert. Die onderlinge samenhang maakt het voor mij heel bijzonder.
De oorspronkelijke kartrekkersgroep is inmiddels flink uitgebreid en er is nu ook een heuse coöperatie met een bestuur. Als inspirator, trekker, soms duwer, zet ik mij in om met bestuur en kartrekkers een nieuwe organisatie te bouwen met de boerderij als middelpunt van een coöperatie. Leden met verschillende achtergronden, families, eenlingen, beetje groen, heel donkergroen, die op hun eigen boerderij samen een groot deel van hun voedsel verbouwen.

Ruud Keulen

penningmeester

 

Kees van den Brink

secretaris

Een paar jaar geleden maakte ik kennis met het Herenboeren-concept. Een vrolijk, veelzijdig en positief verhaal dat in de praktijk ook nog blijkt te werken. Er zijn veel problemen rondom voedselproductie waar je in je eentje weinig invloed op hebt. Maar met een herenboerderij maken
we gewoon ons eigen alternatief volgens onze eigen idealen. Biologisch, natuurgedreven, circulair, fair salaris voor de boer en samen verantwoordelijk. Het vrolijke zit erin dat je samen dingen voor elkaar krijgt die anders niet zouden lukken. En samen is sowieso leuker dan alleen. Bij mijn eerste kennismaking had ik nog geen gelegenheid om mij in te zetten voor de start van een boerderij. Nu, na mijn pensionering een jaar geleden wel. Nu nog vooral voorbereiding, structuur opzetten en mijzelf scholen. Best een complexe organisatie, zo’n boerenbedrijf en coöperatie. Daar houd ik wel van, ik was het gewend als schoolleider van een grote scholengemeenschap. Na deze fase hopelijk snel met mijn klompen in de klei. Zodat mijn kleinkinderen ook weten hoe spruitjes groeien en hoe je mooi kunt samenleven met de natuur.

Mascha Visser

bestuurslid

Wat ben ik blij dat ik in Utrecht-zuid bij kan dragen aan het prachtige Herenboeren concept! Mijn naam is Mascha Visser en ik woon in Houten. Ik voel een grote urgentie om de manier waarop we met de aarde om gaan te verbeteren. Met een Herenboerderij kunnen we laten zien dat
voedselproductie ook verantwoord kan. Gezonde producten van een gezonde bodem, uit je eigen omgeving. Bij de productie wordt samengewerkt met de natuur, blijft het water schoon en ook landschap en biodiversiteit krijgen de nodige aandacht. Allemaal zaken die ik heel belangrijk vind. En we bouwen aan iets gemeenschappelijks, namelijk een coöperatie. Het is een spannende reis die ons allen wat oplevert; een gezamenlijkheid die we eerst niet hadden en als het lukt een plek waar we trots op kunnen zijn.
Het is heel fijn om samen te werken met mensen die hiermee ook willen pionieren. Vanuit mijn ervaring als landschapsarchitect kan ik bijdragen met kennis, ontwerp en overzicht. Een Herenboerderij draagt bij aan verbeteringen op zoveel thema’s in ons buitengebied, dat ik er graag
voor wil zorgen dat het ook in Tull en ’t Waal een succes wordt. En als blijkt dat het hier werkt, lijkt de grote, noodzakelijke systeemverandering weer iets minder onbereikbaar. We gaan ervoor!